Bestellen

Een vrolijk geïllustreerd geschenkboekje vol tips en inspiratie voor de kersverse moeder én een aanwinst voor iedereen die in de geboortezorg werkt.

Een baby krijgen is een van de meest intense gebeurtenissen in het leven van een vrouw. In die bijzondere en delicate periode gaat de aandacht vooral naar de baby, en vergeten we vaak dat ook de moeder zorg nodig heeft. Geïnspireerd door mijn eigen postpartum ervaringen, die van mijn cliënten en postpartum tradities wereldwijd heb ik Omarm de kraamtijd geschreven. Wat heeft de moeder nodig in de eerste 40 dagen na de bevalling om fysiek en emotioneel te herstellen, te wennen aan haar nieuwe rol en aan de baby, voeding te geven en nog vele andere taken uit te voeren te midden van gebroken nachten? En wie kan haar daarbij helpen?

In dit vrolijk geïllustreerde boekje deel ik in warme en eenvoudige taal mijn kennis, afgewisseld met inspirerende citaten, weetjes, tips en recepten. Door middel van heldere vragen worden vrouwen uitgenodigd om een plan te maken voor de eerste 40 dagen.

Reviews

 

“ Eindelijk een uitgebreid Nederlands boek helemaal over het o zo belangrijke vierde trimester! Ik pleit voor een andere kijk op deze periode na de geboorte waarin er meer aandacht en ruimte is voor rust en herstel. Als wij vrouwen gaan inzien dat het een van de beste investeringen is die we in onszelf kunnen doen en weten wat ons herstel optimaal ondersteunt, dan komen we krachtiger uit deze transformerende levenservaring. Dit boek geeft antwoorden!”

— Nina Pierson, auteur van Mama’en

 

“Dit boekje is een aanwinst voor ouders en voor iedereen die in de geboortezorg werkt. Marjan gebruikt heldere vragen op een educatieve en prettige manier, en prikkelt de lezer de regie in eigen handen te nemen en actief te bouwen aan een gehecht en gezond gezin.”

— Kathy Herschderfer, verloskundige en adviseur moeder- en kindzorg

 

“Door dit boekje heb ik mijn tweede kraamtijd veel intuïtiever beleefd en besteedde ik meer aandacht aan zelfzorg. Ik wens elke vrouw en geboortewerker dan ook van harte dit praktische informatieve boekje toe!”

— Eva Willems, moeder van twee