De eerste 40 dagen

De eerste 40 dagen

Waarom 40 dagen kraamzorg?

Waarom 40 dagen kraamzorg in plaats van de standaard 8 dagen? Een baby krijgen is één van de meest intense gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Want het is een tijd van uitersten. Natuurlijk blijheid omtrent de geboorte, vermoeidheid van de bevalling. Maar soms ook verdriet omdat niet alles gegaan is zoals je had gehoopt.

De overgang van zwangerschap naar moederschap kan veel vergen van de moeder en het gezin. Zowel emotioneel als fysiek. Daarom heb je tijd en rust nodig om aan je nieuwe situatie te wennen. In Nederland zijn we bevoorrecht met een aantal dagen kraamzorg. Maar zou het niet mooi zijn als de zorg zich zou richten op het volledig herstel van de moeder? Dit kan met de kennis van Ayurveda.

Hartverwarmende zorg met Ayurveda

In Ayurveda wordt veel aandacht gegeven aan de eerste 40 dagen na de bevalling. Deze periode wordt Sutika Kala genoemd.

De nieuwe moeder wordt met liefdevolle zorg omringd en ontzorgd. Op die manier kan ze optimaal herstellen van de zwangerschap en de bevalling. Zo kan ze weer op krachten komen en binden met de baby en alle veranderingen.

Rust, warmte, speciale massages, verwarmende voeding, theeën, snacks en liefdevolle ondersteuning. Allemaal dingen die zorgen dat de nieuwe moeder optimaal kan herstellen. Het principe dat hier achter ligt, is simpel. Als je goed voor de moeder zorgt, kan zij met plezier en energie voor de nieuwe baby en het gezin zorgen. Naast de zorg voor de moeder is er natuurlijk ook aandacht voor de baby.

Voordelen voor de moeder

Postpartum behandeling in de eerste 40 dagen op basis van Ayurveda heeft een aantal belangrijke voordelen voor de moeder:

 • Het geeft diepe lichamelijke en geestelijke rust
 • Sneller herstel van de zwangerschap ende bevalling
 • Geeft emotionele stabiliteit
 • Verbetert de spijsvertering
 • Verhoogt oxytocine
 • Versterkt de weerstand

Kies zelf je 40 dagen postpartum behandeling

Omdat iedereen andere wensen heeft, bied ik verschillende pakketten aan. Afhankelijk van wat je kiest, krijg je:

 • Gesprek voor het opzetten van een plan voor na de bevalling. Dit gebeurt in de achtste maand van de zwangerschap. Het is gevuld met praktische adviezen waarbij jullie wensen centraal staan. 
 • Ayurvedische massage aan huis met speciale kruidenolie, warmte behandeling en een eenvoudige maaltijd speciaal voor de kraamtijd.
 • Theeën en snacks ter bevordering van de spijsvertering, de borstvoeding en algemeen herstel.
 • Adviezen m.b.t. voeding, belly binding, dagelijkse routine, borstvoeding, slaap en andere vragen die opkomen.
 • Een praktische instructie in de ayurvedische babymassage en oefeningen.
 • Rebozo sluitingsritueel.

Meer informatie en prijsopgave

Zoek jij de beste zorg voor jou en je baby in de eerste 40 dagen na de bevalling? Voor meer informatie en een prijsopgave kun je me een e-mail sturen. Je mag me natuurlijk ook gewoon even bellen: 06-43010135

logo omarm de kraamtijd transparant

Postpartum behandeling
door Marjan de Jong-van Roosmalen.
Bel me gerust op 06-43010135 of stuur me een e-mail

terug naar boven