Postpartum behandeling aan huis

Na de bevalling – Postpartum behandeling aan huis

Hoe gaat het in zijn werk?

Als eerste is er een informatief gesprek. Meestal vindt deze aan het begin van de 8e maand bij jou thuis plaats. De verschillende aspecten van de behandeling worden besproken en je kan jouw wensen kenbaar maken. Praktische zaken die o.a. besproken worden zijn:

  • Wat kan ik verwachten van de behandeling en hoe gaat het in zijn werk
  • Waar kan de behandeling het beste gegeven worden en op welk tijdstip
  • Wie zorgt er voor de baby wanneer jij gemasseerd wordt
  • Extra informatie over Ayurveda met betrekking tot de bevalling en de postnatale periode
  • Richtlijnen voor dieet en routine en eventuele hulp bij het opzetten van een “voedseltrein” (vrienden of kennissen die een lekkere maaltijd verzorgen) en een plan voor na de bevalling
  • Het aantal behandelingen.

De Postpartum behandeling

Na de bevalling neem je/partner contact met mij op en maken we een afspraak voor de massage. Deze kunnen beginnen vanaf de 3e dag na de bevalling (na 3-6 weken bij een keizersnede).

Op een door jou gewenst tijdstip, geef ik je een heerlijke ontspannende massage met een speciale warme kruidenolie, terwijl er iemand op de baby past. Daarna laat ik je rusten met warme kruiken. Als er een bad aanwezig is, laat ik deze ondertussen vollopen. Het zal je verbazen hoe verfrist en vitaal je je voelt na de massages.

De behandelingen vinden in stilte plaats, zodat je optimaal kan genieten en nemen ongeveer 2 uur in beslag. Als er vragen zijn, zal ik deze beantwoorden voordat ik aan het werk ga, zodat jij in alle rust kan genieten van de massage.