Categorieën
Uncategorized

Een kijkje in mijn ‘keuken’

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Section” _builder_version=”3.22″ custom_padding=”120px||100px|” animation_style=”zoom” animation_direction=”bottom” animation_intensity_zoom=”4%” locked=”off”][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”60px|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Title” _builder_version=”3.27.4″ text_font=”||||” text_text_color=”#3e3f56″ header_font=”Comfortaa||||” header_text_color=”#444235″ header_font_size=”60px” header_line_height=”1.3em” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” module_alignment=”center” header_font_size_tablet=”” header_font_size_phone=”44px” header_font_size_last_edited=”on|phone”]

Een kijkje in mijn ‘keuken’

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Subtitle” _builder_version=”4.7.7″ text_font=”Open Sans||||” text_text_color=”rgba(68,66,53,0.8)” text_font_size=”17px” text_line_height=”1.9em” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” max_width=”800px” module_alignment=”center” custom_margin=”|||” custom_padding=”|||” animation_style=”slide” animation_direction=”bottom” animation_delay=”50ms” animation_intensity_slide=”10%”]

De massagetafel staat klaar. Kussens worden verwarmd door 2 kruiken in handdoeken gewikkeld.

Het warmhoudplaatje met de oliën staat klaar op een stoel. Op een andere stoel ligt een voorverwarmde laken klaar, te wachten tot de nieuwe moeder naar beneden komt voor haar massage. De geur van rozen stijgt op uit het voetenbadje wat uitnodigend klaarstaat.

De kamer is heerlijk verwarmd, de zon schijnt binnen en de geur van de aroma olie vult de kamer.

Alles is klaar om de nieuwe moeder te ontvangen voor een warme omhulling; tijd voor haar alleen, om bij haarzelf te komen, gehuld te worden in warmte, om alles los te laten en te mogen zijn. In ontspanning te helen.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_image src=”https://omarmdekraamtijd.nl/wp-content/uploads/2019/06/FER_277.jpg” title_text=”FER_277″ force_fullwidth=”on” align_tablet=”center” align_phone=”” align_last_edited=”on|desktop” _builder_version=”4.7.7″ animation_style=”slide” animation_direction=”left” animation_duration=”500ms” animation_intensity_slide=”10%”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row” _builder_version=”4.7.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ custom_margin=”-64px||||false|false” sticky_enabled=”0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”60px|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Subtitle” _builder_version=”4.7.7″ text_font=”Open Sans||||” text_text_color=”rgba(68,66,53,0.8)” text_font_size=”17px” text_line_height=”1.9em” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” max_width=”1116px” module_alignment=”center” min_height=”345px” custom_margin=”|||” custom_padding=”0px|||||” animation_style=”slide” animation_direction=”bottom” animation_delay=”50ms” animation_intensity_slide=”10%” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Ik sla een verwarmde laken om haar heen en nodig haar uit om te zitten, haar voeten in het warme rozenwater. Rustig vertel ik wat ik ga doen en vraag of er plekken zijn die extra aandacht nodig hebben of waar ik voorzichtig mee moet zijn. Na een moment van Stilte waarin ik God, Dhanvantari, de helende engelen, Maria om hun assistentie vraag om dat te laten gebeuren waar de nieuwe moeder behoefte aan heeft, begin ik. De Stilte is levendig.

Ik neem wat warme olie in mijn handen en begin aan de massage. Met zachte vloeiende bewegingen masseer ik het hoofd, de schouders en het gezicht. Geef extra aandacht aan vastzittende plekjes. Zachtjes probeer ik de knopen te laten smelten. De schouders gaan omlaag 😊 Ik masseer het gezicht en voel het onder mijn handen ontspannen. Zo mooi elke keer weer. Vooral de oren. Dat blijft een speciaal rustgevend plekje.

Rustig rond ik het gezicht af en zonder te praten haal ik 1 voor 1 haar voeten uit het water en droog ze af. Ik zet het water weg, haal de kruiken van de kussens en wikkel deze in voor later. Ik nodig de moeder uit om op de tafel te komen liggen. Verruil het laken voor een zachte warme handdoek. Met een kussen onder de knieën en een kruik aan de voeten vervolg ik de massage.

Ik sla de handdoek terug en begin voorzichtig met het in-oliën van haar buik, borsten en armen met warme olie. Zachtjes masseer ik haar buik, grote cirkels, me bewust van het leven dat nog niet zo lang geleden in haar leefde, en bedank haar baarmoeder. Na de buik ga ik naar haar borsten die ik voorzichtig masseer zonder de tepels aan te raken en door naar haar armen en handen. Dan komt mijn favoriete stukje. Met speciale olie masseer ik het voorhoofd en het borstbeen. Ik voel de moeder diep wegzakken en zich overgeven. Ik sla de handdoek terug en ga verder met het masseren van de armen, benen en de voeten. Terwijl ik bezig ben hoor ik een diepe zucht.

Als ik klaar ben met de voorkant wil ik vragen of ze zich kan omdraaien. Ik durf het bijna niet. Ze is diep weg. Alsof ze weet, opent ze haar ogen en kijkt me vragend aan. Ik vraag of ze op haar zij wil gaan liggen. Verander de kussens . Ik vraag zachtjes of ze op haar buik wil draaien. Ze vraagt of ze sliep. Ik glimlach en ga weer verder. De rug en benen zijn aan de beurt. Ik voel spanning in haar onderrug en geef daar even wat extra aandacht aan. Als ik langs haar ruggenwervel omhoog ga en weer terug, voel ik haar wegzakken. Wat mooi toch.

Na het afronden van haar benen en voeten vraag ik of ze weer wil omdraaien. “Ik lig zo lekker! Maar ik wil ook meer.” Rustig verschuif ik de handdoek, schik de kussens en ga verder met de massage. Als ik weer bij haar voeten ben hoor ik een zacht gesnurk. Ik denk zal ik haar tenen masseren of niet… maar ja, ze moet zo nogmaals draaien, dus..

De stilte verdiept, het zonlicht straalt en de moeder is in zachtheid gehuld. Mooi. Ik masseer nog 1 keer de voorkant. Als ik klaar ben, dek ik haar toe met warme dekens en een kruik. Ik drapeer een handdoek over haar hoofd. Geniet van de Stilte, het Zijn. De ruimte gonst, het kaarsje van de oliebrander sputtert en blaas ik uit. Een zacht gesnurk, een diepe zucht. Rust-stilte.

Zachtjes loop ik de kamer uit. Ik voel me stil en blij om het cadeau van de massage-diepe rust- Ik ga het eten voorbereiden met een stralend hart. Moeder krijgt haar verdiende rust en vader…die ligt op de bank te rusten met zoonlief in een bassinet naast zich.

Wat een cadeau.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]