Ervaringen van moeders

Heel veel ouders gingen je voor…

Als je al zo’n dertig (!) jaar werkt in postpartum zorg heb je de nodige ervaring. Het is bijzonder om te merken dat nieuwe generaties werkenden in de kraamzorg en postpartum behandeling ontdekken wat Marjan al heel lang weet. Dat haar methode werkt!

Eva

Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik samen met mijn moeder een gesprek gehad met Marjan over het vierde trimester.Mijn eerste kraamperiode was helaas niet helemaal gelopen zoals gewenst, daarom besloot ik nu met Marjan een post partum plan op te stellen.We voelden meteen dat Marjan veel kennis bij zich draagt en een grote passie heeft voor de zorg van de pas bevallen moeder.Samen hebben we alle onderwerpen besproken die zo belangrijk zijn tijdens de post partum periode: warmte, rust, voeding en het volgen van je hart.Er ging een wereld voor mij open en hierdoor heb ik mijn tweede kraamtijd veel intuïtiever beleefd en was er meer aandacht voor zelfzorg.Het vierde trimester is nog best onderbelicht, maar eigenlijk een van de belangrijkste transitieperiodes in het leven van een vrouw.Ik wens elke vrouw en geboortewerker dan ook van harte de kennis van Marjan toe!

Annegreet

Bedankt Marjan  voor de dagelijkse massages, de gezonde receptjes, je luisterend oor…Bedankt liefste papa om me dit cadeau te doen! Ik had het mezelf waarschijnlijk nooit gegund, maar dit kon ik zó gebruiken!Ik wens elke nieuwe moeder toe dat ze zich zo beschermd en verzorgd mag voelen als ik de voorbije week! 🙏🏼

Michael

Rust, advies, en praktische aanpak. Het was een groot genoegen om Marjan hier een week aan huis te hebben. Mijn vrouw heeft veel genoten en baat gehad van de massages, en ook ik heb een massage kunnen krijgen, een punt van diepe rust in de wervelwind van een pasgeboren baby.We hebben ook erg veel steun en genot ervaren van de heerlijke recepten die Marjan mee bracht.Plus de praktische kennis en inzicht voor moeder en kind over dingen waar wij als kersverse ouders onzeker over waren, of zelfs nooit aan gedacht hadden.Ik raad absoluut iedereen aan die een kind krijgt om ook deze fantastische steun te ervaren.

Marjolein

De mooiste gebeurtenis in mijn leven, was de geboorte van mijn dochter. Echter kan niets of niemand je voorbereiden op de mooie maar intensieve weken die hierop volgen. Vanaf het moment dat de kraamzorg weg was, raakte ik mezelf kwijt in de zorg voor haar, en kwam ikzelf op de laatste plaats. Door Marjan haar warme, positieve en rustige persoonlijkheid voelde ik me direct veilig, omarmd en op mijn gemak. Na een enorm fijne massage, welke zij kundig en met liefde en aandacht gaf, werd ik ingewikkeld in zachte dekens wakker, en kreeg ik een hartverwarmend bord “comfort food”. Ik voelde mij op en top verzorgd, waarbij ik weer even op de eerste plaats mocht staan. Ik voelde me weer opgeladen, om er beter te kunnen zijn voor mijn dochter, maar er zelf ook weer te mogen zijn. Een stukje zorg, maar ook het beste kraam cadeau welke naar mijn mening, voor iedere kraamvrouw toegankelijk zou moeten zijn.

Loesje

Een cadeau aan mijzelf, zo heb ik het pakket van 5 massages kort na mijn bevalling, ervaren. Even weg uit de hectische wereld waarin ik de eerste weken na de geboorte van onze tweede dochter werd opgeslokt. Het gevoel van haasten werd verruild voor hernieuwde energie. Het was een uitdaging om tijd voor de massages vrij te plannen en de voedingen te sturen, maar achteraf bleek het telkens meer dan de moeite waard. Ik voelde me snel op mijn gemak bij Marjan. Het was fijn nergens voor te hoeven zorgen en Marjan was flexibel in haar tijd.”

Olga

Wat een genot, wat een verademing, maar vooral even lekker genieten na alle hectiek van de bevalling. Hoewel natuurlijk superblij en gelukkig met dit nieuwe wonder, is het deze eerste keer ook veel stress met het wennen aan al het nieuws in ons leven. Een nieuw ritme, aanpassen, gebroken nachten en vooral ook herstellen van toch wel een aanslag op je lichaam (keizersnede). De massage doet alles om je lichaam hierbij te helpen. Een moment van rust, het weer leren van ontspannen, zorgt ervoor dat je na de massage je weer meer mens voelt. En dat niet alleen, even rusten na de massage zorgt er letterlijk weer voor dat je diep in slaap komt en meer in balans wakker wordt. Dankjewel Marjan, het was heerlijk. Je hebt een zachte hand, en dat je met zo’n zachte aanrakingen zo goed kunt ontspannen, wist ik niet. Na je bezoekjes voelde ik me keer op keer weer lekkerder in mijn vel zitten en steviger op de aarde staan. Even dit aan jezelf uitgeven was niet alleen enorm goed voor mijn eigen gezondheid, maar ook voor mijn omgeving 😉

Kibre

Toen mijn zoon geboren werd heb ik kort daarna kunnen genieten van de heerlijke massages. Het heeft mij geholpen om helemaal tot rust te komen na een moeilijke bevalling. Als de baby er is, gaat alle aandacht daar natuurlijk heen. Ik wist niet hoe belangrijk het ook was om mezelf de mogelijkheid te geven om lichamelijk en emotioneel te herstellen en weer in balans te komen.  Marjan biedt precies die mogelijkheid. Het was heerlijk!

Femke

De massages van Marjan gedurende mijn kraamperiode waren meer dan luxe en succes. Het is een weldaad aan ontspanning om helemaal ondergedompeld te worden in warme olie, die op een liefdevolle manier wordt aangebracht. Ik merkte direct diepe ontspanning, waardoor ik ook beter kon slapen en mij uitgerust voelde. Het hele gezin had hier profijt van, dus ook de andere gezinsleden genoten in die zin indirect mee. Het was bijzonder dat Marjan naar mijn huis toe kwam, alles stilletjes klaarzette. Haar aanwezigheid was plezierig en rustgevend. Ook waren de kruidenpreparaten die zij zelf maakt heerlijk smaakvol. Een echte aanrader voor iedere vrouw die net is bevallen.

Marieke

Ik ben moeder van drie kinderen. Na de bevalling van de oudste twee kinderen heeft Marjan de Jong mij thuis gemasseerd. De kamer waar de massage plaatsvond, werd altijd lekker verwarmd. Voor de massage werd altijd gevraagd of er gevoelige plekken waren of waar ze voorzichtig mee moest zijn. De buik en de onderrug waren gevoelig bij mij en daar werd dan ook extra aandacht aan besteed. De massages en ook de adviezen over voeding waren prettig. Marjan is rustig en attent, heel prettig in contact. Dank je wel Marjan dat je met zoveel warmte en liefde mij hebt gemasseerd.

Esther

Marjan heeft zorgzame liefdevolle handen die in stilte gerust stellen en warmte aan het lichaam geven. Het was een weldaad die ik dankbaar in ontvangst heb mogen nemen.

Inggrid, Andrei, and Maria Rafaeli from Bali

I am a first time mother for my 16 months baby girl. She was born at Yayasan Bumi Sehat (Mother Earth Foundation) in Nyuh Kuning village, Ubud Bali. My labour was very long; almost 3 days. I felt exhausted and drained. Earlier, I met Marjan when I was walking with Andrei, my husband in the village to ease the pains of contraction. She told us she was there to give massage training for the midwives. Couple a days later, after the baby was born, I was offered to get a massage from Marjan. I was hesitant, because it was not common in Indonesia to have a massage after birth. Normally old people will tell the mothers to take a rest, breastfeed the baby and eat warm chicken broth to regain stamina. But, I felt like I really needed something to make me relax and get more sleep! I even didn’t recognize my baby few hours after birth!! I thought they put someone else’s baby on my chest. My husband was there too, so he was the one to held our baby while I was having the massage from Marjan. As predicted, she began to cry 5 minutes later. I was distracted and thought, maybe this was not the perfect time for a massage, but Marjan assured me, that my husband could help. He did. He sang the worship songs and even Christmas songs! Anything to calm the little baby. Both English and Bahasa. While I was having a nice massage from Marjan with hot oil. I wept and felt grateful. Every mother deserves a massage after birth. Giving birth is a hard work. It was not only a massage, it was also the feeling of being loved and cared.

Phyllis

I would like to introduce Marjan de Jong to anyone that requires a very loving safe and gentle touch in a massage after giving birth. I’m a massage therapist myself and have experienced many massages over the years with my work. However, I must say Marjan has a very special and unique ability with her skills to bring healing throughout the whole body. I was so relaxed and peaceful when I got off her table. I would highly recommend Marjan, if you want to receive something special after your delivery, schedule an appointment and I guarantee you will walk away with a smile on your face.

logo omarm de kraamtijd transparant

Postpartum behandeling
door Marjan de Jong-van Roosmalen.
Bel me gerust op 06-43010135 of stuur me een e-mail

terug naar boven