Na de bevalling

De Kraamtijd 

in alle rust herstellen na de bevalling

Een bevalling is een heel intensieve gebeurtenis. Er verandert niet alleen heel veel. Je hebt ook een topprestatie geleverd. Fysiek en emotioneel. Je hebt niet alleen een baby op de wereld gezet. Jij bent ook moeder geworden en net zo kwetsbaar als je baby. Dus je verdient rust en ruimte om weer op krachten te komen.

Een kraamtijd behandeling helpt hierbij. Een speciaal moment voor jou waarin ik er ben om jou helemaal te ontzorgen, te verwennen. Waarin jij even op de eerste plaats komt en iemand anders voor de baby zorgt. Iets wat ik iedere nieuwe moeder gun! Daar profiteer niet alleen jij van maar ook je baby en je gezin van.

Hieronder vind je de verschillende behandelingen die ik aanbied. De ondersteuning vindt bij jouw aan huis plaats en duurt ongeveer 3 uur. Ik neem alles mee wat ik nodig heb om jou als kersverse moeder te laten genieten.

Ayurvedische kraammassage

225
liefdevolle ayurvedische kraamtijdmassage met warmtebehandeli
Voor de maaltijd/ snack maak ik gebruik van wat jij in huis hebt.
3 sessies van +/- 3 uur

Pricing

Kraampaketten

De behandelingen die ik geef, zijn geschikt voor tijdens de kraamtijd (eerste 40 dagen) en na een verliesgeboorte (miskraam, abortus of stille geboorte).

De prijzen zijn inclusief voor- en nagesprek, opbouwen en opruimen, exclusief reis- en/of parkeerkosten. Reiskosten (€0,25 per km) breng ik in rekening boven de 15km.

Kraampakket l

$ 625
Drie Ayurvedische kraambehandelingen aan huis
3 sessies van +/- 3 uur

Pakket Omarm de Kraamtijd

1795
postpartumplan
zwangerschapsmassage
zes kraamtijdbehandelingen
, 1x yoni steaming
bellybinding
. 28+ uur liefdevolle zorg en begeleiding,
sluitingsritueel

Kraampakket ll

1195
Zes Ayurvedische kraambehandelingen aan huis
6 sessies van +/- 3 uur,

Helende theeën, kruiden
en snacks

Na de bevalling kan je lichaam en geest wel wat extra steun gebruiken. De kruiden, theeën en snacks zijn hiervoor speciaal samengesteld dat ze je herstel, je spijsvertering en de borstvoeding ondersteunen. 

Venkel en fenegriek thee ondersteunt je spijsvertering en je borstvoeding. Dashmoola thee, een mengsel van 10 wortelkruiden versterkt je immuunsysteem, is sterk aardend, balanceert Vata; het luchtelement. Twee snacks (een mix van zaden, noten en specerijen) ter ondersteuning van je spijsvertering en de ander voor de borstvoeding.

Helende theeën, kruiden en snacks

150
Voor 6 weken

Yoni steaming / Vaginaal stoombad

50
Alleen te boeken als add-on bij de ayurvedische kraammassage.

Yoni steaming / Vaginaal stoombad

Yoni stomen is een eeuwenoude holistische behandeling die op veel plekken in de wereld wordt gebruikt om het herstel na de bevalling te ondersteunen. Waar wij hier in het Westen veelal bekend zijn met zitbaden wordt in andere culturen gebruik gemaakt van stoombaden om je vagina en de baarmoeder te ondersteunen in het herstel na de bevalling. 

Yoni, योनि, is een Sanskrietwoord met 2 betekenissen. 1 de vrouwelijke geslachtsorganen (vulva, vagina en baarmoeder) en ten tweede, de godin en oorsprong van het leven. 

Na een heerlijke massage kan je ervoor kiezen om een vaginaal stoombad te nemen. Tijdens het stomen worden kruiden gebruikt die je herstel van je perineum en baarmoeder ondersteunen. Voor deze behandeling neem ik een speciale stoomkruk mee

Buikbinden / sluitlaken

En liefdevolle omhulling

Hoe zou het voor jou zijn als je buik in de eerste weken na de bevalling liefdevol omhuld wordt. Een warme ‘knuffel’ die je fysieke en emotionele ondersteuning geeft.

Het gebruik van een sluitlaken was lange tijd een vast onderdeel van de kraamzorg maar in onbruik geraakt. Nu door de belangstelling van de benkung belly bind methode uit Maleisië is deze mooie ondersteuning voor na de bevalling weer terug van weggeweest.

Hoewel de Benkung belly bind de meest bekende manier van buikwikkelen is, zijn er vele verschillende manieren van sluiten/ binden. In India gebruiken ze oude katoenen sari’s die in repen worden gescheurd, in Mexico worden Rebozo doeken gebruikt, in Bali worden mooie gebatikte doeken gebruikt, maar ook buisverband/ tubigrip en correctie ondergoed worden gebruikt ter ondersteuning van het herstel. Welke methode je ook gebruikt, het doel is hetzelfde; ondersteuning bij herstel na de bevalling,

Hieronder vind je een aantal voordelen van buik binden.

Buikbinden / sluitlaken

50
Stimuleert een goede houding
Helpt je organen naar hun oorspronkelijk plek terug te gaan
Houdt je buik warm
Sneller stoppen van bloedingen
Alleen te boeken als add-on bij de ayurvedische kraammassage.

Babymassage en oefeningen

85
Stimuleert een goede houding
Helpt je organen naar hun oorspronkelijk plek terug te gaan
Houdt je buik warm
Sneller stoppen van bloedingen
Alleen te boeken als add-on bij de ayurvedische kraammassage.

Babymassage en oefeningen

Ongeveer 10-12 dagen na de geboorte, of zodra de navelstreng eraf is gevallen, kan de babymassage geleerd worden. Dit gebeurt bij jou/ jullie thuis. Naast de massage leer ik je/jullie ook een aantal simpele baby-oefeningen. 

“Dagelijkse babymassage en borstvoeding zijn de beste levensverzekering voor uw baby.”

Dr. S. Gogte

Voordelen van de babymassage en oefeningen zijn:

 • Verbetert de spijsvertering
 • Versterkt de fysiologie en zorgt voor een gezonde spierspanning
 • Helpt de baby te ontspannen en verbetert daardoor het slapen
 • Verlicht de spierspanning overgehouden aan de foetushouding
 • Schept een mooie band tussen ouder en kind
 • Vermindert en voorkomt constipatie, winderigheid of buikkrampjes

 

“Terwijl mijn vrouw gemasseerd werd, masseerde ik mijn dochter. Het was onze speciale tijd samen. Heerlijk genieten samen en na afloop sliep ze als een roos.”

Rebozo sluitingsritueel

Het Rebozo sluitingsritueel is een overgangsritueel uit Mexico dat uitgevoerd wordt als afsluiting van de kraamtijd. Maar kan ook gebruikt worden als afsluiting van het kraamverlof, van  de borstvoedingsperiode, of wanneer je het gevoel dat er iets (energetisch of spiritueel) afgesloten mag worden. Het Rebozo sluitingsritueel leent zich ook voor het verwerken van het verlies van je kindje tijdens de zwangerschap, de bevalling of daarna.

Een moment van speciale aandacht voor jou als moeder

 • Het verhaal van je zwangerschap, geboorte en kraamtijd delen, verwerken en vieren
 • Het eren van jou als moeder
 • Je veranderde lichaam omarmen, koesteren en eren
 • Contact maken met jezelf; jouw bron
 • Een moment van diepe ontspanning
 • Liefdevolle ondersteuning bij de overgang van binnen naar buiten
 

Het ritueel bestaat uit verschillende fases.

 1. Het delen van jouw unieke geboorteverhaal van kinderwens, zwangerschap, bevalling en hoe het Nu met je gaat. Dit wordt gedaan tijdens het drinken van een speciale thee.
 2. Een vier handen massage met verwarmende olie om je te helpen ontspannen, aarden en je lichaam te eren.
 3. Een kruiden bad waar je de tijd krijgt om naar binnen te keren, je te laten omhullen door het warme water.
 4. Opwarmen onder dekens
 5. Inwikkelen van het lichaam in 7 stappen.
 

Ik geef dit ritueel samen met één van mijn lieve collega’s. Samen zorgen wij voor een warme, zachte, liefdevolle omgeving. Collega’s waar ik mee samenwerk zijn:  Christine Derksen, Nadine Arendsen , Nelleke van Dulken-Kempen en Mieke Saras.

Rebozo sluitingsritueel

295
Het ritueel duurt 3-4 uur.

Massage voor je partner

Natuurlijk is er ook een mogelijkheid voor een massage voor je partner. Ook voor hem of haar verandert er veel en kan er behoefte zijn aan een moment van rust en ontspanning gebruiken. De massage die ik aan partners geef is een marma massage.

Marma’s zijn belangrijke knooppunten in je lichaam. Je kan ze een beetje vergelijken met acupunctuur punten. Door deze aan te raken creëer je balans in lichaam en geest. Het is een hele lichte vorm van aanraking die diepe ontspanning geeft.

Massage voor je partner​

130
Stimuleert een goede houding
Bij mij in de praktijk €85,-

Ik nodig je van harte uit voor een vrijblijvende kennismakingssessie. Tijdens deze sessie bespreken we jouw wensen en behoeften, en vertel ik je graag meer over mijn aanpak en de mogelijkheden die ik bied

Diensten

Home

About

Services

Team

Contact

Quick Links

Privacy Policy

Term of Services

Blogs

Pricing & Packs

FAQ

Bereikbaar op

© 2023 Created by Cranepress

Bestel het boek
Ik wil nog even verder kijken
Scroll naar boven