Ondersteuning aan huis (3 uur)

Afhankelijk van jullie wensen, neem jij of je partner contact met mij op na de bevalling en maken we een afspraak voor het eerste bezoek. Dit kan vanaf de 3e dag na de bevalling ( 3-6 weken na een keizersnede).

Op een door jou gewenst tijdstip, geef ik je een heerlijke ontspannende massage met speciale warme kruidenolie, terwijl iemand op de baby past. Daarna laat ik je rusten. Na afloop kan je heerlijk douchen en wacht er een lekkere warme snack, drank of een  heerlijke eenvoudige maaltijd op je.

De massages vinden in stilte plaats, zodat je optimaal kan genieten. Maar daarbuiten neem ik de tijd om vragen te beantwoorden, te luisteren naar je bevallingsverhaal, naar zorgen die leven of om je te leren te belly binden.

Babymassage en oefeningen

“Dagelijkse babymassage en borstvoeding zijn de beste levensverzekering voor uw baby.” Dr. S. Gogte

Ongeveer 10-12 dagen na de geboorte, of zodra de navelstreng eraf is gevallen, kan de babymassage geleerd worden. Dit gebeurt bij jou/ jullie thuis. Naast de massage leer ik je/jullie ook een aantal simpele baby-oefeningen.

Voordelen van de babymassage en oefeningen zijn:canstockphoto15629042

  • Verbetert de spijsvertering
  • Versterkt de fysiologie en zorgt voor een gezonde spierspanning
  • Helpt de baby te ontspannen en verbetert daardoor het slapen
  • Verlicht de spierspanning overgehouden aan de foetushouding
  • Schept een mooie band tussen ouder en kind
  • Vermindert en voorkomt constipatie, winderigheid of buikkrampjes

“Terwijl mijn vrouw gemasseerd werd, masseerde ik mijn dochter. Het was onze speciale tijd samen. Heerlijk genieten samen en na afloop sliep ze als een roos.”