Opleiding en Workshops

Opleiding tot Holistische Postpartum Behandelaar

Wil jij graag leren hoe je a.s. ouders kan voorbereiden op een zachte start met hun baby en hoe je ze liefdevol kan ondersteunen tijdens de eerste 6 weken na de bevalling, dan is deze training iets voor jou.

Ben je al werkzaam in de kraamzorg of werk je als doula dan geeft deze opleiding een waardevolle verdieping.

In januari 2024 start de 3e start de derde 10 daagse training. De kennis die ik deel komt uit de ayurveda, wereldwijde tradities, gezonde Hollandse gewoontes en mijn 25+ jaar ervaring.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

 • Transformatie van zwangerschap naar moederschap
 • De 5 pilaren van postpartumzorg en de universele principes van zorg voor de nieuwe moeder en haar gezin
 • Voorbereiding op de eerste 40 dagen – postpartum planning
 • Ayurveda en de kraamtijd; eerste 40 dagen; de fundering van de cursus.
 • Ayurvedische postpartum massage en warmte behandeling.
 • Kraamkost- voeding ter ondersteuning van het herstel, borstvoeding en welzijn. Theoretische achtergrond en we duiken de keuken in.
 • Snacks en theeën voor de postpartum (recepten en zelf maken)
 • Helende (zit)baden, kompressen en intro tot vaginale stoombaden
 • Verschillende manieren van buik binden.
 • Zorg voor de borsten
 • Geestelijk welzijn

Verder gaan we het ook hebben over hoe je een massage het beste kan geven, wat je nodig hebt, hoe je te werk gaat in het jonge gezin en nog meer praktische dingen. Theorie en praktijk wisselen zich af. Natuurlijk is er ook ruimte om ervaringen en inzichten te delen. Al met al een veelzijdige opleiding.

Jouw investering: €1995,- Inclusief drinken, snacks en een eenvoudige lunch. Exclusief eventuele overnachtingen.

Werk jij in de geboortezorg of voel je je geroepen om nieuwe moeders en hun gezin te ondersteunen in deze bijzondere tijd, stuur mij een berichtje.

Workshop

Een fijne kraamtijd begint al tijdens je zwangerschap

Voor aanstaande ouders die graag een zachte start willen met hun baby

Een goede voorbereiding is het halve werk.  En dat geldt zeker voor de eerste weken na de bevalling. Daarom help ik je graag om je al tijdens je zwangerschap voor te bereiden op de eerste 40 dagen na de bevalling; het vierde trimester, het postpartum.

Zie het voorbereiden van de kraamtijd, als het plannen van een huwelijksreis. Je organiseert niet alleen je bruiloft en het feest, maar ook waar je naar toe gaat op vakantie. Je verdiept je in hoe je er kan komen, wat je mee wilt nemen, wat er te zien/doen is, zodat je lekker kan genieten wanneer je er bent.  

Tijdens deze workshop geef ik je waardevolle informatie, inspiratie en tips voor en over deze bijzondere en intensieve tijd, zodat jij en je partner straks kunnen genieten van een zachte start met jullie kindje.  

Wat kan je verwachten:

 • Een realistisch beeld van wat je kan verwachten na de bevalling.
 • Tips hoe je je kan voorbereiden op deze bijzondere tijd.


Onderwerpen die aan bod komen:

 • 5 pilaren van postpartumzorg; rust, support, warmte, voeding en (zelf)zorg/kraamtijdbehandelingen.
 • Kraamplan om samen met je partner goed voor te bereiden op de eerste 40 dagen (hoe wil je graag de eerste 6 weken zien?)
 • Informatie over voeding, huishouden, bezoek en tijd voor jezelf zodat je met meer rust en zelfvertrouwen je baby leert kennen. –

Met mij als expert waar je al je vragen aan kwijt kan.

Het resultaat:

Een goede voorbereiding zorgt dat anderen weten wat belangrijk voor jou is, je ondersteuning krijgt die jij nodig hebt, die je nieuwe familie nodig heeft. Dat er rust en ruimte is voor jouw herstel, je kan wennen aan elkaar en je de borstvoeding onder de knie kunt krijgen. Dat je samen kan genieten en de regie hebt, ook als het anders gaat dan gedacht.

Mijn boek krijg je cadeau!

Datum22 juni, 28 september, 30 november
PlaatsEerbeek
Tijd9:30-11:30 uur
Kosten€69,- per stel

De postpartum, wat is dat nu eigenlijk?

Post partum is Latijn voor na het baren. Het is de periode die meteen na de geboorte aanbreekt. Deze transformatie van zwangerschap naar moederschap is mooi, maar ook intens. Het vraagt om tijd, rust en liefdevolle ondersteuning. Vooral de eerste 6 weken zijn hierin belangrijk. Je bent als nieuwe moeder net zo kwetsbaar als je pas geboren baby en je kunt dezelfde liefdevolle zorg en aandacht gebruiken. Bovendien is jouw kindje de directe ontvanger van hoe het met jou gaat. En natuurlijk ook van je partner. Ook voor hem of haar is het een grote verandering.