Over Marjan de Jong

Iets over mijzelf…

Marjan de JongMijn naam is Marjan de Jong – van Roosmalen. Ik ben getrouwd en moeder van 2 mooie meiden. Door het verlies van mijn  haren op jonge leeftijd (allergische reactie op medicatie), ben ik in aanraking gekomen met Ayurveda. Mijn haren heb ik niet terug gekregen, maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Geïnspireerd door Ayurveda

Na mijn studie logopedie ben ik Ayurveda gaan studeren in de Verenigde Staten. Tijdens deze studie ben ik in aanraking gekomen met het “Mother-Baby Program”; ayurvedische zorg voor de eerste 6 weken na de bevalling. Deze kennis heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Het verwonderde mij elke keer opnieuw hoe snel de nieuwe moeders herstelden.

Na de bevalling van onze dochters heb ik zelf mogen ervaren hoe fijn en diepgaand de behandelingen, voedings- en routine adviezen werken. Wij kennen in Nederland de kraamzorg, maar vaak is deze niet genoeg. Hoe mooi zou het zijn als deze eeuwenoude kennis geïntegreerd kan worden in de zorg voor moeder en baby?

Dit is wat ik voor moeders en baby’s wil betekenen

Ik wil moeders liefdevol ondersteunen. Zodat zij kunnen bijkomen tijdens heerlijke massages, worden gevoed met lekkere warme balancerende maaltijden, speciale theeën en snacks. Westerse kennis en oosterse kennis integreren – het beste van alles samen!

Herstellen van de balans

In mijn optiek is het van essentieel belang dat een vrouw optimaal kan herstellen van de bevalling. Of een moeder nu thuis is voor de kinderen, of werkt naast de zorg voor haar gezin, vaak is zij de spil van de familie. Als het haar goed gaat, gaat het vaak ook goed met de baby en de familie.

En als je het verder doortrekt de wereld als een familie, want uiteindelijk zijn we allemaal bouwstenen van onze wereld. Als iedereen in balans is, is er geen stress, of wedijver, maar harmonie en kunnen we het beste uit onszelf en anderen halen.

logo omarm de kraamtijd transparant

Postpartum behandeling
door Marjan de Jong-van Roosmalen.
Bel me gerust op 06-43010135 of stuur me een e-mail

terug naar boven