Na de bevalling

De Kraamtijd – in alle rust herstellen na de bevalling

Wanneer je baby geboren wordt, word ook jij als moeder geboren. Je verdient net zo veel liefdevolle zorg en aandacht als je baby. Want als het goed gaat met jou, heb jij de liefde en energie om voor je baby te zorgen.

Kraamtijd behandelingen

Postpartum massage door Marjan de Jong Omarm de kraamtijdEen bevalling is een heel intensieve gebeurtenis. Er verandert niet alleen heel veel. Je hebt ook een topprestatie geleverd. Fysiek en emotioneel. Je hebt niet alleen een baby op de wereld gezet. Jij bent ook moeder geworden en net zo kwetsbaar als je baby. Dus je verdient rust en ruimte om weer op krachten te komen.

Een kraamtijd behandeling helpt hierbij. Een speciaal moment voor jou waarin ik er ben om jou helemaal te ontzorgen, te verwennen. Waarin jij even op de eerste plaats komt en iemand anders voor de baby zorgt. Iets wat ik iedere nieuwe moeder gun! Daar profiteer niet alleen jij van maar ook je baby en je gezin van.

Hieronder vind je de verschillende behandelingen die ik aanbied. De ondersteuning vindt bij jouw aan huis plaats en duurt ongeveer 3 uur. Ik neem alles mee wat ik nodig heb om jou als kersverse moeder te laten genieten.

Behandel-opties

Ayurvedische kraammassage ( +/- 3 uur aan huis €225,-).

De basis van mijn behandeling is een heerlijke liefdevolle massage met warmtebehandeling. Terwijl je rust maak ik een lekkere soep of kop thee met een ayurvedische snack klaar. Alles wat ik nodig heb, neem ik mee. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is een lieve oppas voor je baby, zodat jij kan genieten van deze speciale tijd voor jou.

Voor de maaltijd/ snack maak ik gebruik van wat jij in huis hebt.

Deze heerlijke massage kan je verder aanvullen met:

Kraampakketten:

Wil je graag meerdere kraambehandelingen aan huis ontvangen, dan kun je kiezen uit verschillende pakketten. Afhankelijk van jouw behoeften richten we de sessies zo in dat je zo goed mogelijk ondersteund wordt in jouw herstel. Hieronder vind je een paar voorbeelden. Deze zijn aan te passen aan jouw wensen en behoeftes.


Kraampakket l: Drie Ayurvedische kraambehandelingen aan huis (3 sessies van +/- 3 uur, €625,-)


Kraampakket ll: Zes Ayurvedische kraambehandelingen aan huis (6 sessies van +/- 3 uur, €1195,-) 

Pakket Omarm de Kraamtijd: postpartumplan, zwangerschapsmassage, zes kraamtijdbehandelingen, 1x yoni steaming of bellybinding, babymassage en sluitingsritueel. 28+ uur liefdevolle zorg en begeleiding, €1795,-

De behandelingen die ik geef, zijn geschikt voor tijdens de kraamtijd (eerste 40 dagen) en na een verliesgeboorte (miskraam, abortus of stille geboorte).

De prijzen zijn inclusief voor- en nagesprek, opbouwen en opruimen, exclusief reis- en/of parkeerkosten. Reiskosten (€0,25 per km) breng ik in rekening boven de 15km.

Voordelen voor de moeder:

Postpartumbehandelingen in de eerste 40 dagen op basis van Ayurveda heeft een aantal belangrijke voordelen voor jou als nieuwe moeder

 • Het geeft diepe lichamelijke en geestelijke rust
 • Sneller herstel van de zwangerschap ende bevalling
 • Geeft emotionele stabiliteit
 • Verbetert de spijsvertering
 • Verhoogt oxytocine
 • Versterkt de weerstand

Helende theeën, kruiden en snacks

Na de bevalling kan je lichaam en geest wel wat extra steun gebruiken. De kruiden, theeën en snacks zijn zo samengesteld dat ze je herstel, je spijsvertering en de borstvoeding ondersteunen.

Tarief €150,- voor 6 weken

terug naar de opties

Belly binding / sluitlaken

Sluitlaken-Belly binding: Liefdevolle omhulling

Hoe zou het voor jou zijn als je buik in de eerste weken na de bevalling liefdevol omhuld wordt. Een warme ‘knuffel’ die je fysieke en emotionele ondersteuning geeft.

Het gebruik van een sluitlaken was lange tijd een vast onderdeel van de kraamzorg maar in onbruik geraakt. Nu door de belangstelling van de benkung belly bind methode uit Maleisië is deze mooie ondersteuning voor na de bevalling weer terug van weggeweest.

Hoewel de Benkung belly bind de meest bekende manier van buikwikkelen is, zijn er vele verschillende manieren van sluiten/ binden. In India gebruiken ze oude katoenen sari’s die in repen worden gescheurd, in Mexico worden Rebozo doeken gebruikt, in Bali worden mooie gebatikte doeken gebruikt, maar ook buisverband en correctie ondergoed worden gebruikt ter ondersteuning van het herstel. Welke methode je ook gebruikt, het doel is hetzelfde; ondersteuning bij herstel na de bevalling, Niet wat in veel reclame van commerciële banden wordt gezegd gewichtsverlies en je oude lichaam terug krijgen. Als dit gebeurt, is het mooi meegenomen.

Hieronder vind je een aantal voordelen van buik binden.

 • Helpt je organen naar hun oorspronkelijk plek terug te gaan
 • Geeft stabieler gevoel als je beweegt
 • Geeft ondersteuning aan je rug, bekkenbodem- en buikspieren (o.a. diastasis recti) die tijdens de zwangerschap uit elkaar zijn gegaan.
 • Het vermindert het gevoel van ‘leegheid’ in je buik van de bevalling.
 • Het koestert en omarmt de moeder in een periode van kwetsbaarheid en herstel.
 • Stimuleert een goede houding
 • Sneller stoppen van bloedingen
 • Het voelt gewoon fijn; geeft een beschermend gevoel, gevoel van geborgenheid!
 • Beschermt je buik en houdt je warm

Tarief €50,- + kosten/borg voor de bind (€50,- ). Alleen te boeken als add-on bij de ayurvedische kraammassage.

terug naar de opties

Yoni steaming / Vaginaal stoombad

Yoni stomen is een eeuwenoude holistische behandeling die op veel plekken in de wereld wordt gebruikt om het herstel na de bevalling te ondersteunen. Waar wij hier in het Westen veelal bekend zijn met zitbaden wordt in andere culturen gebruik gemaakt van stoombaden om je vagina en de baarmoeder te ondersteunen in het herstel na de bevalling.

Yoni, योनि, is een Sanskrietwoord met 2 betekenissen. 1 de vrouwelijke geslachtsorganen (vulva, vagina en baarmoeder) en ten tweede, de godin en oorsprong van het leven.

Na een heerlijke massage kan je ervoor kiezen om een vaginaal stoombad te nemen. Tijdens het stomen worden kruiden gebruikt die je herstel van je perineum en baarmoeder ondersteunen. Voor deze behandeling neem ik een speciale stoomkruk mee.

Vaginaal stomen kan vanaf ongeveer een week na de bevalling, wanneer de eventuele hechtingen zijn opgelost. Het is fijn als er tijdens de behandeling iemand aanwezig is voor je baby, zodat jij echt even kan ontspannen.

Tarief: €50,00 als optionele Add-On bij de kraammassage.

terug naar de opties

Babymassage en oefeningen

Babymassage bij Postpartum zorg ontspanning en verbetering band ouder kindOngeveer 10-12 dagen na de geboorte, of zodra de navelstreng eraf is gevallen, kan de babymassage geleerd worden. Dit gebeurt bij jou/ jullie thuis. Naast de massage leer ik je/jullie ook een aantal simpele baby-oefeningen.

Tarief €85,- inclusief flesje olie en een hand-out

“Dagelijkse babymassage en borstvoeding zijn de beste levensverzekering voor uw baby.”

Dr. S. Gogte

Voordelen van de babymassage en oefeningen zijn:

 • Verbetert de spijsvertering
 • Versterkt de fysiologie en zorgt voor een gezonde spierspanning
 • Helpt de baby te ontspannen en verbetert daardoor het slapen
 • Verlicht de spierspanning overgehouden aan de foetushouding
 • Schept een mooie band tussen ouder en kind
 • Vermindert en voorkomt constipatie, winderigheid of buikkrampjes

“Terwijl mijn vrouw gemasseerd werd, masseerde ik mijn dochter. Het was onze speciale tijd samen. Heerlijk genieten samen en na afloop sliep ze als een roos.”

terug naar de opties

Rebozo sluitingsritueel

Afsluiting van de Kraamtijd; het Rebozo Sluitingsritueel

Terug naar jezelf

Het Rebozo sluitingsritueel is een overgangsritueel uit Mexico dat uitgevoerd wordt als afsluiting van de eerste 40 dagen na de bevalling waarin de moeder geheel verzorgd wordt, zodat zij kan herstellen en zich aan haar baby kan wijden. Dit ritueel is om deze bijzondere periode af te sluiten en een overgang te maken naar de buitenwereld.

Na de bevalling sta je fysiek en energetisch erg open. Door middel van de massage en de doeken wordt je lichaam als het ware weer begrensd/ gesloten. Het sluit als het ware het geboorteproces af en markeert het moederschap.

De naam Rebozo verwijst naar de mooie geweven doeken die in Mexico gebruikt worden voor dit ritueel.

In Nederland is de vorm van het ritueel een beetje aangepast, maar de intenties zijn hetzelfde

 • Een moment van speciale aandacht voor jou als moeder
 • Het verhaal van je zwangerschap, geboorte en kraamtijd delen, verwerken en vieren
 • Het eren van jou als moeder
 • Je veranderde lichaam omarmen, koesteren en eren
 • Contact maken met jezelf; jouw bron
 • Een moment van diepe ontspanning
 • Liefdevolle ondersteuning bij de overgang van binnen naar buiten

Het ritueel bestaat uit verschillende fases.

 1. Het delen van jouw unieke geboorteverhaal van kinderwens, zwangerschap, bevalling en hoe het Nu met je gaat. Dit wordt gedaan tijdens het drinken van een speciale thee.
 2. Een vier handen massage met verwarmende olie om je te helpen ontspannen, aarden en je lichaam te eren.
 3. Een kruiden bad waar je de tijd krijgt om naar binnen te keren, je te laten omhullen door het warme water.
 4. Opwarmen onder dekens
 5. Inwikkelen van het lichaam in 7 stappen.

Het ritueel duurt 3-4 uur. Ik geef deze samen met Christine Derksen van Doulapraktijk Agathe (www.doulapraktijkagathe.nl/). Afhankelijk van de situatie kan dit ritueel bij jou thuis gedaan worden of anders bij mij of Christine. Wij zorgen voor een zachte, warme omgeving.

Tarief: €245,-

Het Rebozo sluitingsritueel leent zich ook voor het verwerken van het verlies van een baby tijdens de zwangerschap, de bevalling of daarna.

terug naar de opties

Massage voor je partner

Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om voor een massage voor je partner. Ook voor hem of haar verandert er veel enn kan wel een momentje van rust en ontspanning gebruiken. De massage die ik aan partners geef is een marma massage.

Marma’s zijn belangrijke knooppunten in je lichaam. Je kan ze een beetje vergelijken met acupunctuur punten. Door deze aan te raken creer je balans in lichaam en geest. Het is een hele lichte vorm van aanraking die diepe ontspanning geeft.

Tarief: € 130,- aan huis. Bij mij in de praktijk €85,-

terug naar de opties

logo omarm de kraamtijd transparant

Postpartum behandeling
door Marjan de Jong-van Roosmalen.
Bel me gerust op 06-43010135 of stuur me een e-mail

terug naar boven