Workshops

Postpartum Prep Workshop Vrijdag 4 maart in Zutphen

Een goede voorbereiding is het halve werk.  En dat geldt zeker voor de eerste weken na de bevalling. Daarom help ik je graag om je al tijdens je zwangerschap voor te bereiden op de eerste 40 dagen na de bevalling; het vierde trimester, het postpartum.

Zie het voorbereiden van de kraamtijd, als het plannen van een huwelijksreis. Je organiseert niet alleen je bruiloft en het feest, maar ook waar je naar toe gaat op vakantie. Je verdiept je in hoe je er kan komen, wat je mee wilt nemen, wat er te zien/doen is, zodat je lekker kan genieten wanneer je er bent.  

Tijdens deze workshop geef ik je waardevolle informatie, inspiratie en tips voor en over deze bijzondere en intensieve tijd, zodat jij en je partner straks kunnen genieten van een fijne start met jullie kindje.  

Wat kan je verwachten:

  • Een realistisch beeld van wat je kan verwachten na de bevalling.
  • Tips hoe je je kan voorbereiden op deze bijzondere tijd.


Onderwerpen die aan bod komen:

  • 5 pilaren van postpartumzorg; rust, warmte, voeding, (zelf)zorg en support.
  • Kraamplan om samen met je partner goed voor te bereiden op de eerste 40 dagen (hoe wil je graag de eerste 6 weken zien?)
  • Informatie over voeding, huishouden, bezoek en tijd voor jezelf zodat je met meer rust en zelfvertrouwen je baby leert kennen. –

Met mij als expert waar je al je vragen aan kwijt kan.

Mijn boek krijg je cadeau!

PlaatsCentrum voor Volledig Leven
Hanzeweg 6, Zutphen
Tijd9:30-11:30 uur
Kosten€69,-

De postpartum, wat is dat nu eigenlijk?

Post partum is Latijn voor na het baren. Het is de periode die meteen na de geboorte aanbreekt. Deze transformatie van zwangerschap naar moederschap is mooi, maar ook intens. Het vraagt om tijd, rust en liefdevolle ondersteuning. Vooral de eerste 6 weken zijn hierin belangrijk. Je bent als nieuwe moeder net zo kwetsbaar als je pas geboren baby en je kunt dezelfde liefdevolle zorg en aandacht gebruiken. Bovendien is jouw kindje de directe ontvanger van hoe het met jou gaat. En natuurlijk ook van je partner. Ook voor hem of haar is het een grote verandering.